Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z czosnkiem i natką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smażenia

Porada

Tak przygotowane pieczarki możemy wykorzystać do zapiekanek, naleśników, krokietów lub podać jako dodatek do potraw mięsnych.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z czosnkiem i natką

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła /ok. 0,5 łyżeczki/ i dodajemy pieczarki. Gdy puszczą wodę dodajemy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę przed końcem duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. W przepisie ząbki czosnku możemy zastąpić czosnkiem granulowanym a dla dodania ostrości możemy pieczarki doprawić mieloną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 05.06.2016 14:05
uwielbiam, z grzankami świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak