Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w śmietance z grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 100 g
cebula biała 1 mała
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana kwaśna 2 łyżki
śmietanka słodka 4 łyżki
chleb tostowy kilka kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w śmietance z grzankami

Pieczarki obrać, pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażać na nim pieczarki. W trakcie smażenia dorzucić do pieczarek drobno posiekaną cebulkę. Całość smażyć razem do miękkości.
Doprawić solą i pieprzem.
Pod koniec smażenia dodać śmietanę i śmietankę. Na małym ogniu przez chwilę gotować.
Grzanki przygotować w tosterze lub piekarniku chlebek opiec na złoty kolor.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 08.10.2018 09:21
Muszę zrobić.
adelajda 25.07.2015 07:08
dobry sosik
Joannasz3190 21.07.2015 14:18
Pyszności :)
pestka 21.07.2015 13:11
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak