Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki smażone i marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 3 szt
jajko 2 szt

Zalewa

woda 4 szkl
ocet 12 łyżek
cukier 6 łyżek
ketchup łagodny 6 łyżek
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
ziele angielskie kilka ziaren
koncentrat pomidorowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone i marynowane

1.. Świeże białe pieczarki obieramy i odcinani nóżki. Moczymy je w rozmąconym jajku z solą i pieprze, a następnie otaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Cebule sparzyć w gorącej wodzie.
2. Wszystkie składniki na zalewę mieszamy razem dodajemy po kilka ziarenek pieprzu i ziela oraz liść laurowy.

Układamy w słoiku warstwowo: cebula, pieczarki i zalewa. Odstawiamy na 2 dni i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.11.2014 08:16
A ja tak robię boczniaki :)
Renataj 12.11.2014 21:01
Fajny pomysł - tak jeszcze pieczarek nie przygotowywałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak