Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIĄTKOWY OBIAD

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
kapusta kiszona 500 g
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
sól do smaku
cukier szczypta
Majeranek suszony Prymat do smaku
oliwa 2-3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mintaj 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIĄTKOWY OBIAD

Rybę pokroiłam na mniejsze kawałki obtoczyłam w rozbitym jajku z dodatkiem soli i pieprzu a następnie w bułce tartej i usmażyłam na złoty kolor. Ziemniaki do obiadu zrobiłam wg mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/266185/czosnkowo-pikantne-chipsy-ziemniaczane-do-obiadu.html. Natomiast surówkę z kapusty kiszonej, wymieszałam wszystkie podane składniki z tym, że kapustę drobno pokroiłam, jabłko obrałam i przecisnęłam przez drobną kratkę, cebulę pokroiłam w kostkę a marchewkę obrałam i starłam na tartce. Doprawiłam cukrem, solą i pieprzem i wymieszałam z oliwą. Rybę i ziemniaki podajemy ciepłe z surówką.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.03.2013 17:22
Bardzo pyszne
wiola333 04.03.2013 16:48
fajny przepis zaprezentowałaś! daje smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak