Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli na grzankach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 300 g
orzechy nerkowca 1/3 szkl
oliwa 6 łyżek
parmezan starty 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczywo wieloziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli na grzankach

Liście rukoli przebieramy, płuczemy w wodzie i osuszamy. Wrzucamy do misy blendera i dodajemy orzechy nerkowca, tarty parmezan i oliwę z oliwek. Ucieramy wszystko blenderem na gęstą pastę do oczekiwanej przez nas pożądanej konsystencji. Orzeszki powinny być mocno rozdrobnione, ale też nieco wyczuwalne. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Pesto dobrze jest kilka minut schłodzić. Kromki pieczywa opiekamy kilka minut w tosterze i smarujemy przygotowanym wcześniej pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mel Kimbra 30.09.2014 22:56
spróbuję na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak