Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarnisty biszkopt - podkłady do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
mąka razowa 1,25 szklanki
barwniki 4 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarnisty biszkopt - podkłady do tortu

Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na gładką pianę, dodajemy cukier. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy, na koniec miksowania dodajemy żółtka. Mąkę powoli wsypujemy do masy i mieszamy całość łyżką od dołu do góry - tak aby jak najwięcej pęcherzyków powietrza znalazło się w środku. 1/4 ciasta przelewamy do innej miski i mieszamy z barwnikiem. Tortownicę wykładamy od spodu papierem do pieczenia i wlewamy zabarwioną masę. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podobnie robimy z pozostałymi warstwami. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak