Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pavlova z truskawkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na bezę

białko 250 ml
cukier 40 dag
sól

Dodatkowo

śmietana 30% 660 ml
cukier 2 łyżka
truskawki 0,5 kilogram
czerwona porzeczka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pavlova z truskawkami

Białka jaj ubiajmy na sztwyno ze szczyptą soli. Ciągle miksując dodajemy po łyżce cukru.

Białka miksujemy około 20 minut- do chwili aż masa będzie błyszcząca i mocno zbita.



Na dwóch arkuszach papieru do pieczenia rysujemy po jednym okręgu o średnicy 30 cm.

Wykładamy równomiernie masę bezową.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 70 minut. Pozostawiamy do ostudzenia.



Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i jeden usztywniacz do śmietany.

Jeden krążek bezowy kładziemy na paterze. Wykładamy połowę śmietany. Przykrywamy truskawkami pokrojonymi na pół lub w plasterki.

Przykrywamy drugim krążkiem bezowym.

Przybieramy pozostałą śmietaną, truskawkami i porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 28.04.2014 21:12
wspaniały torcik
Beatris 28.04.2014 09:36
Wspaniały deser:)
Wiesława1 28.04.2014 07:24
Fantastyczny deser
kornelcia 27.04.2014 23:40
pyszności...mniam i te truskawki
Katarzyna/kate1980 27.04.2014 22:10
ojej zapachniało truskawkami
migotka28 27.04.2014 21:43
oj cudna az chce sie ją schrupać
Wafelek2601 27.04.2014 21:38
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak