Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patison w krążkach smazony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
natka pietruszki
zarodki pszenne 2 łyżki
sól
olej do smażenia
patison 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patison w krążkach smazony

Kroki postępowania

1
Patisony obrać, pokroic w cienkie plasterki, usunąc pestki ze środka i posolic.
Krok 1 - Patison w krążkach smazony foto
2
Jajko roztrzepać, dodać do niego odrobinę wegety, oraz połowę drobno pokrojonej natki pietruszki. Patisony panierować w jajku oraz zarodkach pszennych i smażyć na rozgrzamym oleju w obu stron.
Krok 2 - Patison w krążkach smazony foto
3
Pod koniec smażenia ostatnich krążków, wylać na nie resztę jajka z panierowania, przykryć patelnie pokrywką i smazyc az jajko sie zetnie. Podawać posypane resztą natki pietruszki.
Krok 3 - Patison w krążkach smazony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 06.09.2013 09:39
cieszę się Grazynko
Grazyna0211 05.09.2013 12:53
podoba mi się ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak