Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z indyka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka indycza 300 g
uda indycze b/k 600 g
jajko 2-3
zioła do smaku
przyprawy do smaku
wywar mięsny 1/2-1 szkl.
masło 1 kostka
kaszka ryżowa drobna 3-4 łyżki
marchewka 1 duża
cebula biała mała

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z indyka

Wątróbkę umyć i oczyścić z błon. Cebulę posiekać i zeszklić na małej ilości oleju. Dodać wątróbkę i obsmażyć krótko z obu stron. Pozostawić do ostygnięcia.
Mięso indycze udusić w niewielkiej ilości wody z przyprawami. Kiedy mięso będzie miękkie dodać wątróbki i pozostawić do ostygnięcia pod przykryciem.
Mięso i wątróbkę zmielić i rozprowadzić wywarem. Doprawić do smaku, dodać roztrzepane jajka, rozpuszczone masło i kaszkę.
Masę przełożyć do kokilek i porcjami gotować w mikrofalówce albo w piekarniku. Można przelać masę do szklanej lub jednorazowej keksowki i zapiec w gorącym piekarniku ok. 60-70 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.12.2016 16:55
do zrobienia w kolejce czeka
olkaaa 23.12.2016 11:19
jeszcze nie jadłam
mysza75 23.12.2016 10:34
jaki dobry pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak