Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
jajko 3 sztuki
marchew 1 sztuka
mięso mielone drobiowe 0,5 kg
kasza manna 0,5 szklanki
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
kurkuma 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii

Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach. Aby cukinia dobrze się odcisnęła należy po starciu wymieszać ją z łyżeczką soli. Odstawić na 15 min i dobrze odcisnąć.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Białka oddzielamy od żółtek.
Łączymy żółtka z resztą składników, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z masą na pasztet.
Całość przekładamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą lub kaszą manną formy- keksówki.
Pieczemy 1h w 160st z termoobiegiem bądź w 180st bez termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 10.11.2014 13:54
Pyszności :)
IwonaDD 10.11.2014 13:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak