Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wegeteriański

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
cebula biała 2 szt.
pieczarki 30 dag
bułka czerstwa 2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wegeteriański

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Fasolę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować do miękkości i zmielić.
Krok 1 - Pasztet wegeteriański foto
2
Pieczarki drobno posiekać z cebulą i udusić z odrobiną oleju.
Krok 2 - Pasztet wegeteriański foto
3
Bułki namoczyć, dobrze odcisnąć i połączyć z pieczarkami, zmieloną fasolą, jajkiem i przyprawami do smaku.
Krok 3 - Pasztet wegeteriański foto
4
Wymieszać dokładnie masę i przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około godzinę.
Krok 4 - Pasztet wegeteriański foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 21.10.2015 21:32
coś dla mnie :-)
Renataj 21.10.2015 19:53
Lubie takie pasztety:)
gosia1988 21.10.2015 18:59
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak