Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rosołowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 500 gram z rosołu
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
jajko 2 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
siemię lniane 2 łyżki mielonego
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rosołowy

Z mięsa (wołowe i indyk) i warzyw ugotować rosół.
Mięso i warzywa wyjąć z rosołu. Mięso obrać i zmielić w maszynce do mięsa razem z warzywami. Dodać przyprawy i siemię lniane mielone. Dokładnie wymieszać.
Przełożyć do formy i piec ok. 45-50 minut w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.03.2017 17:47
na pewno pyszny :-)
Bernadeta1 25.03.2017 15:31
smaczny domowy pasztet
dodi 25.03.2017 13:47
bardzo apetycznie wyglada
jagoda5913 25.03.2017 01:04
fajny pomysł
Janina 24.03.2017 22:47
Pyszny pasztet;))
Renata9 24.03.2017 22:31
Smaczny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak