Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasteryzowane jabłka na szarlotkę

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka ok. 1 kg
cukier 6-8 łyżek
cynamon Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasteryzowane jabłka na szarlotkę

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Pasteryzowane jabłka na szarlotkę  foto
2
Do połowy słoików nakładamy jabłka ( dociskamy je) wsypujemy ok. 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę cynamonu.
Krok 2 - Pasteryzowane jabłka na szarlotkę  foto
3
Ponownie nakładamy jabłka, cukier i cynamon. Słoiki zakręcamy.

Dno garnka wykładamy ściereczką, wstawiamy słoiki i zalewamy wodą ( woda powinna sięgać do połowy słoików).
Krok 3 - Pasteryzowane jabłka na szarlotkę  foto
4
Gotujemy ok 20 minut.

Słoiki wyciągamy z wody i stawiamy do góry dnem .
Smacznego!!!
Krok 4 - Pasteryzowane jabłka na szarlotkę  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.07.2014 12:03
też robię takie jabłka ;)
Patriszja
Patriszja 09.07.2014 10:07
fajny pomysł :) wypróbuję:)
idealme 09.07.2014 09:14
super weki :)
Edith85 09.07.2014 08:38
wygodnie później sięgnąć po taki słoiczek :)
adelajda 09.07.2014 08:32
też taki robię :)))
halinah 09.07.2014 07:29
o akurat mam nadmiar jabłek :)
barbara11561 09.07.2014 07:05
u mnie zawsze pachnie nimi na jesień:)
ben-ka 08.07.2014 23:42
Dobrze mieć takie zapasy:)
gusia1000 08.07.2014 23:40
Też tak robię na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak