Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta fasolowo - czosnkowo - ziołowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory suszone Smak 3 szt
olej z pomidorów
czosnek 2- 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek
Tymianek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Bazylia suszona Prymat

Porada

Do masy dodajemy stopniowo olej z pomidorów - tak aby uzyskać gęstą pastę. Pastę można doprawić ulubionymi ziołami.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta fasolowo - czosnkowo - ziołowa

Do miski włożyć odsączoną i wypłukaną fasolę, suszone pomidory, czosnek. Miksować blenderem stopniowo dodając olej z pomidorów do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 11.10.2016 12:07
Ciekawe smaki :)
w mojej kuchni 11.10.2016 10:35
moje smaki
Maridka19 11.10.2016 09:27
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak