Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta a'la pasztet z cieciorki i pieczarek

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 2 puszki
marchew 3 szt.
cebula biała 2 szt.
pieczarki 200 gram
ząbek czosnku 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
sól 1 łyżka
cukier 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
olej 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
siemię lniane 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
kasza manna 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta a'la pasztet z cieciorki i pieczarek

1.
W misie blendera umieścić odsączoną z soku cieciorkę. Zmielić. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do cieciorki. Pieczarki, cebulę i czosnek obrać. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w kostkę a czosnek posiekać. Cebule i czosnek podsmażyć na oleju z dodatkiem soli ( pół łyżeczki). Dodać masło a następnie pieczarki. Dusic do zmięknięcia pieczarek. Następnie przełożyć do ciecierzycy. Wymieszać. Dodać paprykę, sól (pół łyżeczki ), sok z cytryny, gałkę muszkatołową, pietruszkę posiekaną, cukier, mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Dokładnie wymieszać.
2.
Przełożyć do małej formy keksowej wysmarowanej masłem i obłożonej pergaminem. Na wierzch posypać siemię lniane. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 05.05.2015 20:20
fajna propozycja
Stenka 05.05.2015 12:21
ciekawy przepis
dollce 05.05.2015 11:52
ciekawy przepis
Asik32 05.05.2015 11:07
na pewno ma ciekawy smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak