Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha straciatella

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 200 gram
masło 10 dag
żółtko jajek 6 sztuk
śmietanka kremowa 0,5-3/4 szklanki
mleczna czekolada 3/4 tabliczki
biała czekolda 3/4 tabliczki
gorzka czekolada 0,5 tabliczki
biały ser 1 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha straciatella

Czekoladę kroimy na mniejsze części. Część (około 4 kostki odstawiamy do dekoracji).
Masło ucieramy z cukrem. Dokładamy stopniowo żółtka. Do utartej masy dodajemy ser oraz śmietankę. Na koniec wsypujemy czekoladę. Dokładnie mieszamy.

Gotową masę przekładamy do pucharków wyłożonych gazą. Całość odstawiamy do chłodu na minimum 4 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy paschy na talerzyki. Dekorujemy wcześniej odstawioną czekoladą.

To pyszny, wielkanocny deser dla tych którzy uwielbiają czekoladę oraz ser.
Paschę tą możemy przygotować jako jedną dużą. Wówczas należy dłużej ją schładzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.03.2016 13:08
na pewno smaczne :)
gusia1000 12.02.2014 18:13
Pysznie wygląda.
olla85 05.01.2014 11:25
Piękna! Wygląda tak apetycznie, że aż chciałoby się ugryźć monitor...:) Nigdy jeszcze nie robiłam paschy ale na tegoroczne święta wielkanocne na pewno zrobię! :)
gibli 05.01.2014 08:26
musi być smaczne:)
sanielcia 04.01.2014 22:47
obłędnie wygląda
Cranberry 04.01.2014 22:43
mniam ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak