Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzybroda

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 5 sztuk
marchewka 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
por 1/2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziemniaki 4-5 sztuk
młoda kapusta 1 sztuka
koper świeży 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Parzybroda

Skrzydełka należy zalać zimną wodą i zagotować, Następnie usunąć pianę. Marchewkę obrać i pokroić na kawałki. Do skrzydełek dodać pokrojoną marchewkę i resztę obranych warzyw: pietruszki, kawałek selera i pora. Do wywaru dodać przyprawę Kucharek, ziele angielskie , liść laurowy, sól i pieprz. Wywar gotować ok. 30 minut, aż skrzydełka będzie miękkie. Potem z wywaru wyjąć wszystkie warzywa oprócz marchewki. Do zupy dodać ziemniaki obrane i pokrojone w drobną kostkę. Gotować razem ok. 10 minut. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Dodać do garnka Gotować 10 minut i dodać posiekany koperek. Zupę doprawić do smaku solą i sporą ilością pieprzu, aby była dość pikantna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.06.2017 16:01
smaczna zupka :-)
RenataZ-et 05.06.2017 12:55
super zupa :)
Habibi 05.06.2017 11:33
Właśnie planowałam taką na dziś ;)
Justi2401 05.06.2017 11:26
Smaczna, lekka zupka :)
endzi
endzi 05.06.2017 11:12
Ciekawa zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak