Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w zwykłym cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 30 dag
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w zwykłym cieście

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę. Następnie dodać margarynę i posiekać, najlepiej nożem. Następnie dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić dość wolne ciasto, tak by odklejało się od ręki. Następnie włożyć do woreczka i do lodówki na ok. 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i pociąć w paseczki. Parówki przeciąć wzdłuż na pół lub w całości, zawijać w pocięte paski. Kłaść na wysmarowanej margaryną brytfannie i piec ok. 25-30 minut w 180 st. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 28.07.2013 20:14
Halina: ja posypuję, są smaczne, przecież nie muszę pisać stereotypowego przepisu bo byłby to plagiat, ja sobie urozmaiciłam to cukrem pudrem i było smaczne
halina17 28.07.2013 13:56
Parówki w cieście posypywać cukrem pudrem? Co Ty to napisałaś.
gosia56 28.07.2013 13:08
super pomysł
Janina 28.07.2013 13:06
Pychota, zabieram do siebie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak