Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z ryb mieszanych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Do wrzącej wody włożyć ryby i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie wyjąć ości, a mięso przepuścić przez maszynkę.
2. Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę, a następnie włożyć na rozgrzany olej. Gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa.
3. Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut.
4. Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut.
5. Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy, keczup oraz ugotowany na sypko ryż.
6. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.