Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie kwaskowej na zimę

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 1 kg

Składniki na zalewę

woda 1 litr
sól 2 dag
cukier 2 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie kwaskowej na zimę

Wykonanie:
Paprykę umyć, usunąć nasiona i ułożyć ciasno w słoikach. Z podanych składników przygotować zalewę, zalać paprykę i pasteryzować przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.08.2015 19:41
fajny przepis :-), po niedzieli , mam plany zabrać się do papryki :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak