Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka na czerwono

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
cebula 5 szt
olej 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl
woda 0,5 szkl
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka na czerwono

Paprykę i cebulę pokroić wedle uznania, wymieszać z 2 łyżkami soli i odstawić na 3 godziny. Olej, cukier, ocet, wodę, 6 ziarenek ziela angielskiego i koncentrat zagotować, wrzucić do tego odciśniętą cebulę z papryką i podgotować 15-20 min. Włożyć gorące do słoików. Zakręcić i stawiać do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 31.01.2013 13:49
Taka jak lubię!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak