Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
ocet 1/2 litra
sól 3 płaskie łyżki
cukier 9 łyżek
woda 2,5 litra
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć, obrać z gniazd nasiennych i pokroić w większą kostkę. Ułożyć do wyparzonych słoików, do każdego słoika wrzucić po 4-5 ziarnek ziela angielskiego i 2 liście laurowe. Zalać zimną zalewą. Słoiki zakręcić i pasteryzować 5 minut, żeby papryka nie była zbyt miękka.

ZALEWA: Wodę zagotować z octem, dodać cukier i sól. Odstawić do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 13.10.2013 11:27
smaczna papryczka pasuje do obiadu i jako dodatek do kanapek
Magula 13.10.2013 07:59
tez taka robie, smaczna
Ania84 13.10.2013 00:07
mmm uwielbiam, do salatki, na kanapeczkę :) pychaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak