Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana warzywami i kaszą gryczaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Szybkie i zdrowe danie łączące w sobie smak sezonowych warzyw.

Składniki:

Składniki

papryka czerwona 4 szt.
kasza gryczana 100 g
marchew 3 szt.
dynia 300 g
pomidor 2 szt.
cukinia 0.5 szt.
cebula 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża 10 szt.
ser żółty 100 g
sól 0.5 łyżeczka
pieprz 0.5 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Porada

Opcjonalnie można dodać do farszu ser feta, który zaostrzy smak potrawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana warzywami i kaszą gryczaną

Na patelni rozgrzewany oliwę i podsmażamy posiekaną cebulę razem z czosnkiem, warzywa (marchewkę, dynię oraz cukinię) ścieramy na tarce o grubszych oczkach i dodajemy do podsmażonej wcześniej cebuli, chwilę dusimy. Dodajemy pomidory, natkę pietruszki, bazylię i doprawiamy sola oraz pieprzem, smażymy wszystko razem kilka minut. Kaszę gryczaną gotujemy i łączymy razem z przygotowanymi wcześniej warzywami. Paprykę kroimy na pół i wydrążamy środek, nakładamy farsz i posypujemy startym serem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st., pieczemy ok 35 minut. Po upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak