Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
ryż 1 op
jaja 1 szt
cebula 1 szt
smalec 1 łyż
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne.Cebulę posiekać,obrumienić na smalcu i dodać do mięsa.Filiżanke ryżu wrzucić do wrzącej wody i gotować ok.10min,odcedzić.Dodać do mięsa,wbić jajko,wymieszać starannie i nadziewać strąki papryki.Wkładać do garnka,dodać łyżeczkę tłuszczu,podlać wodą i dusić pod przykryciem,aż papryka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr1 12.06.2013 18:14
Ja mam w ogrodzie paprykę i też robię w sezonie.Najlepsza jest z ogródka swojska.
Róża1 31.05.2013 18:27
też zawsze jesienią robię:-) , czyli w sezonie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak