Przepis i sposób przygotowania na: papryczka ostra Iranian Cherry w miodowej marynacie...
Kroki postępowania
każdą papryczkę ze 2x nakłuć wykałaczką
do wyparzonych słoików wkładać papryczki, po ząbku czosnku, liściu laurowym, ziarenka pieprzu
(użyłam 3 słoiki o poj. 300 gram i 3 słoiki o poj. 500gram)
gorącą zalewę wlać do słoików - zakręcić dopiero po 30 minutach aż się pęcherzyki powietrza ulotnią z papryki
słoiki mocno zakręcić i pasteryzować w gotującej wodzie z 10 minut stawiając je w garnku na zakrętkach po pasteryzacji słoiki wyjąć z garnka i zostawić je do wystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu
papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, past jajecznych, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy..........SMACZNEGO!!!
papryczka jagodowa odmiana Iranian Cherry to roślina obficie owocująca, daje owoce o przekroju 2-2,5 cm i bardzo ostrym smaku - dla mnie jest bardziej ostra od papryczki chilli....