Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki drobiowe z sosem keczupowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
przyprawa gyros 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
keczup 200 gram
bazylia 1 łyżeczka
oregano 0,5 łyżeczki
czosnek 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki drobiowe z sosem keczupowym

Mięso myjemy kroimy w paski. Posypujemy obficie przyprawą . Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Keczup mięszamy z ziołami i czosnkiem. Paluszki , jemy polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 03.02.2013 18:56
dobre
artur7 03.02.2013 18:32
smaczne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak