Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy wiedźmy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 225 gram
cukier puder 3/4 szklanka
jajko 1 sztuka
olejek migdałowy 1 łyżeczka
mąka 2 2/3 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
migdały 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy wiedźmy

Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać jajko, olejek, utrzeć. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Gotowe ciasto schować na 30 minut do lodówki. Z ciasta formować paluchy (cienkie), na końcu włożyć obranego ze skórki migdała i docisnąć. Zrobić nacięcia imitujące zmarszczki. Piec 10 minut w 200 stopniach.
Aby łatwiej obrać migdały należy zamoczyć je na kilka minut we wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.01.2014 09:48
pomysł rewelacyjny- muszę takie spróbować zrobić
pawlito 03.12.2013 16:44
rewelacyjny pomysł
iza0823 14.06.2013 21:31
rewelacja, ja bym jeszcze lukrem pomalowała paznokcie ;D
gacopierz23 13.04.2013 21:33
świetnie się prezentują, chyba je podam teściowej :)
BeataJ 29.09.2012 21:57
rewelacyjny wygląd, dodać odrobinę czerwonego barwnika lub sosu malinowego i w sam raz na halloween :)
magdziorka6 29.09.2012 19:37
świetne
Aga20 29.09.2012 14:25
wyglądają rewelacynie
caffee_tea 29.09.2012 13:28
super wyglądają ; )
Inal 29.09.2012 12:09
Ale pięknie wyglądają !
czarnyaniol1990 29.09.2012 12:03
tez takie robie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak