Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy cukiniowe w chrupiącej skorupce.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 4-8
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyzki
sól do smaku
jajko 1
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy cukiniowe w chrupiącej skorupce.

Cukinie dokładnie myjemy,osuszamy,odcinamy końce,posypujemy solą i pieprzem.Maczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w bułce tartej.Rozgrzewamy olej,lub masło klarowane,smażymy na wolnym ogniu z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.01.2014 19:42
lubię takie
Rafał10 20.01.2014 19:16
zjadłabym taką cukinie :)
Marlenka.S 20.01.2014 18:52
fajnie wyglądają
ao_12 20.01.2014 18:43
pycha przegryzka:)
matesko 20.01.2014 12:56
ciekawy przepis
Megg 20.01.2014 12:45
wyglądają bardzo smakowicie
Michał2 20.01.2014 12:14
dla mnie pycha;)
sasanka 20.01.2014 12:08
Ciekawy pomysł :) fajna opcja na przegryzkę (np. z sosem)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak