Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paczuszki z jabłkiem i granatem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 0,5 op
granat 0,5 szt
jajko 1 szt
jabłko 1 szt
ser ricotta 100 g
cukier puder do dekoracji
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Paczuszki z jabłkiem i granatem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy i po całym smarujemy rozmąconym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do jabłka dodajemy cukier wanilinowy i cynamon i dokładnie mieszamy a następnie serek
Krok 1 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
2
i pestki granatu i mieszamy całość.
Krok 2 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
3
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i na środek każdego nakładamy łyżkę farszu.
Krok 3 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
4
Zbieramy wszystkie rogi ciastek i zlepiamy zamykając farsz w środku. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu pozostałym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.12.2014 19:26
super pomysł i wykonanie
adelajda 13.12.2014 15:59
pyszne paczuszki :)
Motorek 03.12.2014 08:53
wyglądają pysznie
Futka 09.11.2014 14:00
Wspaniałe i przepyszne placuszki :)
norweska20 08.11.2014 21:51
chętnie bym zjadła
Kejti 03.11.2014 11:22
Smacznie wyglądają :-)
Renata9 01.11.2014 15:39
pyszny deserek
engie23 01.11.2014 14:51
wyglądają apetycznie
monika141 01.11.2014 12:24
smakowite paczuszki
bhb8 01.11.2014 11:51
dobry deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak