Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z kremem kawowym polane białą czekoladą
Kroki postępowania
Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić nad kąpielą wodną. Czekoladą polać przygotowane pączki. Wierzch oprószyć kakaową posypką.
mleko | 1 szkl |
żółtko jajek | 4 szt |
drożdże | 20 g |
cukier | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 op |
mąka | 600 g |
margaryna | 50 g |
spirytus | 1 łyżka |
sól | szczypta |
śmietana 30% | 300 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
kawa rozpuszczalna | 1,5 łyżeczki |
biała czekolada | 1 tabliczka |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: