Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki dla początkujących

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
olej 1/2 szkl.
woda 2 szkl.
cukier waniliowy
mąka 1 kg
drożdże 10 dkg
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki dla początkujących

Wodę, cukier, cukier waniliowy, olej zagotować i odstawić do wystudzenia.W dużej misce rozprowadzić drożdże z odrobiną cukru, wsypać do tego mąkę i wlać wystudzoną wodę z cukrem. Dodać żółtka. Wszystko razem dobrze wyrobić, do momentu, aż ciasto będzie odchodzić ładnie od ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie formujemy placuszki, nakładamy nadzienie i zawijamy pączki. Smażymy w dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju z obydwu stron. Po usmażeniu, gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.03.2013 22:51
pysznie wygladaja
Rafał3 22.03.2013 16:15
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
Boska_Agatka 22.03.2013 16:06
no no no ale pychotka palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak