Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiane racuszki jabłkowo - orzechowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 10 łyzek
jajko 2 szt
cukier 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
śmietana 18 proc 2 łyzki
jabłko 1 szt
orzechy włoskie 25 g
mąka 2 łyzki
orzechy pekan 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Owsiane racuszki jabłkowo - orzechowe

Jabłka myjemy , ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Płatki owsiane mieszamy z jajkami , śmietaną , cukrem i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy połamane / pokrojone orzechy.

Dokładnie razem mieszamy i dodajemy mąkę - tyle , by masa wyszła gęsta , ale nie bardzo sklejona.

Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

Zajadamy gorące posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jula 28.09.2013 08:50
ciekawy pomysł na zdrowe racuszki :D
joanna30 19.05.2013 17:19
Z orzechami i płatkami owsianymi jeszcze nie jadłam ale myślę, że mi posmakują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak