Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oszukana fasolka po bretońsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 150 gram
parówki 2 sztuki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
majeranek, przyprawa do gulasz do smaku
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Oszukana fasolka po bretońsku

Cebulę pokroić w pół plasterki. W rondlu roztopić smalec i wrzucić cebulę. Zeszklić.

W między czasie kiełbasę pokroić w ćwierć plasterki a parówki pokroić w plasterki ( oba rodzaje kiełbasy obrać z osłonki). Dodać do garnka i smażyć do zrumienienia.

Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy i obficie opłukać. Następnie dobrze odcedzić. Dodać do garnka i wymieszać. Pomidory zmiksować na gładko ( dodać około 1/2 szklanki wody). Do garnka dodać mąkę i dobrze rozprowadzić ją dokładnie z resztą składników.

Dodać zmiksowane pomidory i zagotować. Dodać cukier, ocet oraz resztę przypraw i gotować razem jeszcze 2 minuty. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 01.02.2014 19:29
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak