Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzotto z szafranem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1
Szafran nitki Prymat
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
bulion warzywny 1 litr
parmezan starty
oliwa 2 łyżeczki
majeranek
Rozmaryn suszony Prymat
pęczak 250 gram
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Orzotto z szafranem

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek. Cebulka musi się zeszklić. Dodajemy kaszę i jeszcze chwilkę podsmażamy. Przygotowanym bulionem z szafranem, rozmarynem, majerankiem i pozostałymi przyprawami podlewamy naszą kaszę i cebulkę, czekamy, aż bulion się wchłonie. Dolewany po trosze bulion.
Krok 1 - Orzotto z szafranem foto
2
Mieszamy od czasu do czasu.
Krok 2 - Orzotto z szafranem foto
3
Można podać ze startym parmezanem. Orzotto jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.
Smacznego :)
Krok 3 - Orzotto z szafranem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.06.2013 08:50
super smaki
Isia 07.01.2013 14:20
dobreeeee
Vanilla
Vanilla 06.01.2013 20:57
ciekawe
IwonaDD 06.01.2013 19:04
smaczne i zdrowe, zdecydowanie na plus !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak