Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe z kajmakiem
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka z proszkiem do pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy kolejno: mąkę, orzechy i bułkę tartą. Wlewamy do blachy 25/36 wyłożonej papierem do pieczenia , wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30minut w temp. 170st. do suchego patyczka. Studzimy i przekrawamy na pół.
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Masa:
Kajmak ucieramy z masłem i alkoholem.
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy- masa- biszkopt- masa- biszkopt orzechowy- dekoracja