Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowa pasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 50 g
natka pietruszki 2-4 łyżki
koncentrat pomidorowy 20 g
masło 50 g
mleko 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
zarodki pszenne 2 łyżki
sól sezamowa - gomasio 1 łyżeczka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa pasta

Orzechy mielimy w młynku lub w maszynce do mięsa. Masło powinno być miękkie. Ucieramy je na puszystą masę. Stopniowo dodajemy orzechy, natkę pietruszki, mleko, koncentrat pomidorowy i miód.

Dosypujemy zarodki pszenne ale nie jest to konieczne. Pastę dokładnie mieszamy, doprawiamy Gomasio ( japońską solą sezamową ) i sokiem z cytryny.

Możemy od razu podawać ją do warzyw ale znacznie lepiej smakuje, kiedy poleży przez co najmniej godzinę w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 16.12.2015 09:19
Polecam, jest bardzo smaczna. Do jej przygotowania można użyć orzechów laskowych.
Ifa 16.12.2015 06:48
Nie jadłam takiej pasty
Kasnaj 15.12.2015 21:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak