Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 8 dag
mleko 6 łyżek
olej 6 łyżek
mąka pszenna 30 dag
proszek do pieczenia 1 torebka
olej do smażenia
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: oponki serowe

Z sera, cukru, mleka, oleju, proszku i mąki zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 2 cm. Wycinać szklanką kółka, ze środka każdego kieliszkiem mniejsze. Resztę ciasta ponownie zagnieść i postępować tak samo. Smażyć w rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu i wystudzić. Następnie polać lukrem i obsypać wiórkami lub obtaczać w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.02.2013 18:55
kiedyś często robiłam,pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak