Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

opiekany śledź w zalewie octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź tuszka 1 kg.
Zalewa:
ocet 10 % 1/4 szkl.
przyprawa w płynie 3 łyżki
cebula biała 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
woda 1/2 (przegotowana, gorąca)
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: opiekany śledź w zalewie octowej

śledzie dokładnie umyć oprószyć solą morską i na chwilę odstawić,obtaczać w mące i kłaść na mocno rozgrzany olej smażyć na rumiano z każdej strony,w między czasie jak smażą się śledzie obrać cebule przekroić na połowę potem na półplasterki,rumiane śledzie wkładać do naczynia i przekładać cebulą warstwy.dodać liść laurowy i ziele angielskie,w rondelku przygotować marynatę wlać wodę dodać ocet i maggi do smaku wymieszać i zalać śledzie,odstawić najlepsze są następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.01.2014 13:36
ryby to smaki mojej babci
jozefinach 22.02.2013 10:54
Rybka wygląda bardzo smakowicie.
kriko 20.02.2013 17:00
pyszny
Krzysztof15 20.02.2013 16:45
pyszne
pajbek 20.02.2013 15:43
Smaczne to :-)
gosia1988 20.02.2013 15:26
smaczny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak