Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń pieczony z pomarańczami w migdałowej posypce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 2 szt
pomarańcza 1 szt
migdały 100 g
masło 80 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń pieczony z pomarańczami w migdałowej posypce

1. Ryby dokładnie oczyść z łusek, usuń płatwy i oczy. Okonia oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Pomarańczę pokrój w półplasterki. Ryby natnij na wierzchu. W każde nacięcie włóż kawałki pomarańczy. Migdały posiekaj nożem. Połowę migdałów włóż do środka ryb.

2. Ryby ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Masło pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na rybach oraz włóż do środka ryb.

3. Okonie piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Dziesięć minut przed końcem pieczenia posyp ryby pozostałymi migdałami.

4. Okonie podawaj z frytkami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.11.2016 12:18
Wygląda wspaniale
Marta Ryżek-Kalkowska 12.10.2016 19:32
Wygląda bardzo apetycznie.
Diana Rusiłowicz 31.07.2016 00:46
Jak ładnie wygląda.
Klausia 04.07.2016 20:43
Ciekawa ryba
Jolcia_90 03.07.2016 00:47
smakowita rybka :)
w mojej kuchni 01.07.2016 08:43
apetyczne jedzonko
Alex_M 30.06.2016 22:37
smaczna rybka
Ela427 30.06.2016 21:59
pyszna rybka
Renataj 30.06.2016 21:06
Na taką rybkę to bym się bardzo chętnie skusiła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak