Przepis i sposób przygotowania na: Okoń nilowy z sosem chrzanowo-jabłkowym
Kroki postępowania
Rozprowadzić śmietanką i wywarem warzywnym. Dodać chrzan i utarte jabłko.
Zagotować i doprawić do smaku.
Oprószyć mąką.
okoń nilowy | 2 porcje |
olej do smażenia | 6 łyżek |
sok z cytryny | 1/3 szklanki |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
mąka | 2 łyżki |
mąka do sosu | 1 łyżka |
masło | 2 łyżki |
śmietanka | 1/3 szklanki |
wywar warzywny | 1/2 szklanki |
jabłko | 1/2 sztuki |
chrzan tarty | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: