Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI W ZALEWIE GARAM MASALA Z CHILI I CZOSNKIEM

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ogórek gruntowy 5 kg
papryczka chili 5-10 sztuk
czosnek ząbki 5-10 ząbków
Cebulka perłowa marynowana Smak 10-15 sztuk
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżki na każdy słoik

Zalewa

woda 6 szklanki
cukier 3 szklanki
ocet 10 % 2 szklanki
sól 2 łyżki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI W ZALEWIE GARAM MASALA Z CHILI I CZOSNKIEM


1/ Umyte ogórki układać ciasno w słoikach. Na każdy słoik dodać po ząbku czosnku przeciętego na pół, 1-2 ćwiarteczki małych cebulek, szczyptę pieprzu, pół łyżeczki gorczycy i pół papryczki chili (u mnie papryczki były wąskie więc przekroiłam je tylko na pół ale mogą myć i ćwiartki i plasterki).

2/ Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalać napełnione słoiki. Porządnie zakręcić. Pasteryzować od 7 do 15 min od zagotowania się wody w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 24.03.2015 06:56
Widzę, że u Pani sezon ogórkowy pełną parą :)
Renataj 23.03.2015 22:38
Interesujący przepis.
barbara11561 23.03.2015 22:13
Pyszne ogóreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak