Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po meksykańsku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2,5 kg
czosnek 4 główki
sól 4 łyżki
chilli w proszku 2 łyżeczki
cukier 0,5 kg
olej 8 łyżek
ocet 10 % 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po meksykańsku

1.Ogórki umyć,osuszyć i pokroić ze skórką w grubsze talarki.Posypać
4 łyżkami soli i odstawić na 6 godzin.

2.Po 6 godzinach odlać wodę z ogórków i posypać chilli i dodać drobno
posiekany czosnek.

3.Zagotować olej,ocet i cukier.Gorącą zalewa polewac ogórki,wymięszać
i odstawić na 12 godzin.

4.Po 12 godzinach przekładać do słoików razem z zalewą.Nie
pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 26.09.2012 16:53
fajny pomysł
adelajda 26.09.2012 16:37
robiłam podobne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak