Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po amerykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
cebula 0,5 kg
sól 1,5 szklanki
woda 23 szklanki
cukier 3 szklanki
seler naciowy 1
ocet 3 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 łyżki
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po amerykańsku

Ogórki pokroić w ćwiartki i marnować w wodzie (13 szklanek) z solą na 3 godziny. Na 15 minut przed końcem włożyć pokrojony na części seler do solanki i potem odsączyć. Paprykę pokroić w słupki.

Zalewa:
Do garnka wlać 10 szklanek wody, cukier, ocet, cary ziele do zagotowania później dodać cebulę i gotować aż będzie na wpół miękka. Wyjąć na durszlak cebulę.

Ogórki, paprykę i seler włożyć do słoików na wierzch położyć cebulę i zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak