Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne selerowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1,5 kg
sól kamienna 1,5 łyżki
woda 2 litry
seler nać 8 sztuk
chrzan świeży kawałek korzenia
czosnek ząbki 3

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne selerowe

Ogórkom ucinam „kę”. W wodzie rozpuszczam sól kamienną. Wkładam do niej ogórki. Dodaję kawałek chrzanu i rozduszone ząbki czosnku. Na wierzch kładę zielone części z selera. Obciążam i naczynie przykrywam. Wstawiam do lodówki. Lodówki są gotowe do spożycia po 2 dniach. Jeśli robimy mocniej słone czekamy jeszcze dzień lub dwa. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 07.08.2012 12:47
super
olkaaa 03.08.2012 08:36
też takie robię
K&J 02.08.2012 17:36
ja również, wyglądają na smaczne
Ania60 30.07.2012 18:36
Takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak