Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki do słoiki
czosnek do słoika
chrzan do słoika
pieprz w ziarnach do słoika
koepr do słoika
Liść laurowy suszony Prymat do słoika
Gorczyca biała cała Prymat do słoika
marchew d słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Do wymienionych skłądników robimy zalewę, przykłądowe proporcje:
woda-2 litry
sól- 2 łyżki
cukier- 1,5 szklanki
ocet-1,5 szklanki

Zalewa:
wlewamy wszystkie składniki do garnka i zagotowujemy.

Ogórki umyte wykłądamy do słoików by były jak najciśniej ułożone, dodajemy do każdego kawałek chrzany, po 2 liscie, 2 ząbki oraz 8 ziaren pieprzu, 1-2 liscie laurowe, gorczycy 1/2 łyżeczki oraz trochę kopru. DOdajemy obrane kilka plasterków startej bądz pokrojonej marchwi. Zalewamy wrząca zalewą. zAkręcamy. ogórki konserwowe pasteryzujemy przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.10.2012 23:08
dla mnie przepis dobry, nie widze w nim nic złego
qrasnqleq 30.09.2012 08:32
może byle jak, ale i tak zrobię...a poziom przepisu nie musi być odzwierciedleniem jakości wykonanej potrawy...:-)
Henryka2 29.09.2012 23:50
Znowu byle jak napisany przepis.Poziom żenujący.
Henryka2 29.09.2012 23:50
Znowu byle jak napisany przepis.Poziom żenujący.
Adamorek 29.09.2012 23:48
może wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak