Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odpustowe całuski miętowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
amoniak 1/2 łyżeczki
krople miętowe 12 kropli
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Odpustowe całuski miętowe

1.Amoniak i krople rozpuścić w wodzie, następnie dodać do sypkich produktów.
2.Odstawić na 3 godziny do lodówki, po czym formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
3.Całuski układać na blasze posypanej mąką i piec krótko (ok. 20 minut) w rozgrzanym piekarniku w temp. Ok. 220-240 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 13.03.2013 22:54
ależ smakowite :)
ElizaT 11.09.2012 10:49
przyznam się szczerze, że chętnie bym popróbowała bo sama nie robiłam takich
pacpaw 04.09.2012 20:42
pierwszy raz widzę przepis z amoniakiem. Można czymś go zastąpić?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak