Przepis i sposób przygotowania na: Obiadek
Wątróbkę kroimy w kostkę, grubszą lub mniej jak kto woli. Na patelnie wlewamy tłuszcz i smażymy na nim wątróbkę, mieszając. Cebule obieramy kroimy w piórka. Podsmażamy. Do wątróbki dodajemy obrany czosnek, oraz przyprawy, liść oraz ziele. Podlewamy wodą z kostką rosołową ok 2 szklanek. Dodajemy cebulę. Patelnie po cebuli możemy delikatnie podlać wodą i wlać do garnka z wątróbką. Dodajemy maggi. Wszystko ze sobą dusimy przez okres około 10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku jezcze.
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ubijamy. Nastepnie wykładamy porcję na talerz, polewamy sosem wątróbkowym, obok sos grzybowy, po bok ukroimy plasterki opłukanego pomidora i kroimy troszkę cebulki. Solimy. Posypujemy natką pieruszki.