Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób 1 szt
seler nać do wywaru
ziemniaki 3-4 szt
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1 plaster
pietruszka 1 szt
buraki czerwone 2-3 szt
śmietana 12% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat do smaku

Porada

Drób to oczywiście gołąbek :)

Przepis i sposób przygotowania na: Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :)

Kroki postępowania

1
Z gołąbka i naci selera przygotować wywar.
Krok 1 - Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :) foto
2
Następnie dodać do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować ok. 8 min.
Krok 2 - Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :) foto
3
Następnie dodać pozostałe warzywa obrane i starte na dużych oczkach. Gotować kolejne 10 min. Przyprawić do smaku.
Krok 3 - Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :) foto
4
Na końcu dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.
Krok 4 - Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :) foto
5
Mięso z zupy wyciągnąć, obrać i dodać z powrotem. Zupę podawać z kleksem śmietany :)
SMACZNEGO!
Krok 5 - Ni to barszcz, ni jarzynowa, czyli lekka zupa na gołębiu :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.04.2015 12:00
Zupa pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak