Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NASTURCJA A-LA KAPARY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
ziele angielskie
kolendra
pieprz naturalny
Liść laurowy suszony Prymat
Goździki całe Prymat 1-2 szt.
cukier do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: NASTURCJA A-LA KAPARY

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Owoce nasturcji zalać wrzącą osoloną wodą zagotować i odcedzić.
Krok 1 - NASTURCJA  A-LA  KAPARY foto
2
Z octu i wody ( pół na pół) oraz przypraw sporządzić zalewę i wystudzić, zalewę połączyć z owocami podgrzewać , lecz nie zagotować po około 10-15 min zdjąć z ognia i wystudzić.
Krok 2 - NASTURCJA  A-LA  KAPARY foto
3
Przekładać do czystych słoików i zakręcać przechowywać w lodówce stosować do mięs , ryb, sałatek i sosów.
Krok 3 - NASTURCJA  A-LA  KAPARY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 07.11.2013 22:15
moja mama i dziadek tak robią :)
Cranberry 07.11.2013 15:08
Superowy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak