Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NAPÓJ KASZTELAŃSKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo jasne 1 litra
wino czerwone wytrawne 0,1 litra
cukier 10 dag
miód 5 dag
chleb razowy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: NAPÓJ KASZTELAŃSKI

Wykonanie:
Połowę piwa podgrzać lecz nie gotować. Szklanką gorącego piwa zalać razowy chleb i odstawić na 2 godziny. W pozostałym gorącym piwie rozpuścić cukier i miód. Z napęczniałego chleba odsączyć piwo-odcisnąć i przecedzić. Zimne piwo połączyć z piwem odciśniętym z chleba i dodać wino. Napój oziębić i rozlać do kielichów z dodatkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 23.04.2013 21:40
Ciekawy przepis.
Konczi 23.04.2013 18:02
fajny przepisik
miki47 23.04.2013 17:43
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak